bamye Bamye ohje salty

Bamye

Käristä sipulit ja valkosipulit öljyssä ensin, lisää lihat ja lihaliemikuutiot sekaan ja käristä äkkiä lihoihin ruskea pinta. Lisää vesi ja porkkanaraaste, ja loput mausteet, esim. kokonaisia maustepippureita 15kpl ja pari laakerinlehteä, kiehauta pata ja laske lämpötilaa alle puoleen, anna hautua kannen alla ainakin n. 1h  yhteensä, että liha on pehmeää, lisää paseerattu tomaatti, anna hautua n.30min ja lisää jäiset okrat. Okrat kypsyvät n. 20min joten sen jälkeen pata on valmis. Parasta keitettyjen perunoiden kanssa, myös riisi on hyvä lisäke.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal / 100 g
Energia 221 kJ / 100 g
Proteiini 6,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %