ag, kaali, savulenkkikeitto AG Kaali-savulenkkikeitto ohje salty

AG Kaali-savulenkkikeitto

Mausteet: 2 laakerinlehteä, 10 maustepippuria, 1 rkl meiramia.

Paahda viipaloitu lenkki kattilan pohjalla, siirrä syrjään. Leikkaa kaali ohuiksi suokaleiksi, suikaloi purjo ja paloittele kuoritut porkkanat, siirrä kaikki kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne vähän pehmenevät. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kiehauta. Lisää tomaattipyree ja mausteet ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaali ja porkkanat ovat pehmeitä (40 min?). Lisää makkarat ja keitä vielä hetki. Lisää lopuksi pari hyppysellistä persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal / 100 g
Energia 227 kJ / 100 g
Proteiini 2,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g
Rasva 3,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %