feta, kasvis, moussaka Feta-kasvis-moussaka ohje salty

Feta-kasvis-moussaka

Ainekset 6 annosta

Ainekset 3 munakoisoa1 tl suolaa2 valkosipulinkynttä1 dl oliiviöljyä8 kypsää tomaattia1 ruukku basilikaa(1/4 tl kanelia)1/4 tl mustapippuria myllystä5 dl valkokastiketta (ks. ohje alla)200 g fetaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa munakoisot 2–3 mm viipaleiksi. Levitä viipaleet alustalle ja ripottele niille suolaa. Anna munakoisojen ”itkeä” 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne oliiviöljyn kanssa pannuun. Kuullota 2–3 minuuttia ja anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit. Hienonna basilika.

Huuhtele munakoisot ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado uunivuokaan kerros munakoisoviipaleita. Sivele valkosipuliöljyä munakoisojen pintaan. Lado päälle tomaattikerros. Mausta basilikalla, kanelilla) ja pippurilla. Toista kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa (säästä hieman basilikaa koristeluun). Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Tee sillä välin valkokastike (ks. ohje alla). Kaada valkokastike munakoisojen ja tomaattien päälle. Murusta feta pinnalle ja paista vielä 20 minuuttia uunissa. Koristele basilikalla.

Huom! Soppa365-tv-ohjelman jaksossa Anu Brask lisää ruokaan myös 1/4 tl kanelia.

Valkokastike moussakalle Ainekset 6 dl täysmaitoa3 rkl maizenaa1 laakerinlehti1/4 tl suolaa3-4 kierrosta valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Mittaa kaikki ainekset kattilaan.

Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 2–3 minuuttia.

Nosta laakerinlehti pois kastikkeen joukosta.

(6 1/2 dl, 5 min)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal / 100 g
Energia 365 kJ / 100 g
Proteiini 2,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %