Kaada maito kulhoon ja lisää turkkilainen jogurtti. Turkkilaisen jogurtin tilalla voi käyttää muutakin vastaavaa, kuten kermaviiliä tai kefiriä, josta muuten tulee loistava maku.
Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä muutamia tunteja tai yön yli. Tässä reseptissä on vehnäjauhot korvattu aika pitkälti tattarijauholla, josta johtue blinit ovat hieman hauraita. Jos maha kestää, niin vehnäjauhon määrää voi muuttaa vapaasti siten, että kokonaisjauhomäärä ei muutu. Alunperin tein itsekin näitä
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Paista blinit blini- tai lettupannussa reilussa voissa tai kirkastetussa voissa.
Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.
Itse ostan yleensä savukirjolohta tai savusiikaa ja sen kanssa purkki smetanaa, johon on sotkettu hyppysellinen suolaa ja tuoretta ruohosipulia ja persiljaa. Kaviaari tai mäti tietenkin aivan loistavaa ja hienoksi pilkottu sipuli.