ag, parkanolainen, imelletty, perunalaatikko AG Parkanolainen imelletty perunalaatikko ohje salty

AG Parkanolainen imelletty perunalaatikko

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja survo heti kuumina hienoksi. Sekoita mukaan 4 rkl vehnäjauhoja. Ripottele seoksen päälle vielä 2 rkl vehnäjauhoja, peitä astia kannella ja jätä lämpimään paikkaan imeltymään ainakin periksi tunniksi.  Maista. Kun maku on imelä, sekoita joukkoon 0,5 dl voisulaa ja 8 dl täysmaitoa tai Kiehua. Mausteeksi 2 tl suolaa ja 1 tl kanelia. Halutessa voi lisätä 1-2 rkl siirappia tai sokeria. Maista vielä. Kaada seos voideltuihin vuokiin (ei kovin täyteen) ja lisää päälle muutama voinokare. Paista 3-4 tuntia 120-150 asteessa tai yöllä uunissa 80-90 asteessa, jolloin vuoat voi täyttää reilummin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal / 100 g
Energia 440 kJ / 100 g
Proteiini 2,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,2 g / 100 g
Rasva 3,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %